PDA

View Full Version : my 0 -60 and my 0 -70


TpyoKnig
01-13-2005, 11:46 PM
on my 0 -60 I let TCU shift, but on the 0 - 70 I shifted, I have a 90 DX AT :P if u wana see stats etc... of my car, u can also see by the 9 -70 how damn hard it is for me to steer shift and watch tach at same time as quality is very bad, also if someone can help wiht green S flashign light, hook me up :D

http://www.cardomain.com/id/tpyoknig

heres what u been waiting for :)

0 - 60

http://www.we-todd-did-racing.com/wetoddimage.wtdr/wNzMzNTc4NnM0MTNkZmQzMXk1NDE%3D

0 - 70

http://www.we-todd-did-racing.com/wetoddimage.wtdr/wNzMzNTc5NnM0MTNkZmQzMXk1NDE%3D

BUMP Sorry about thatguys, fixed URL :)

91AccordLX
01-13-2005, 11:54 PM
nice vids buddy

TpyoKnig
01-13-2005, 11:57 PM
nice vids buddy
thanks :bouncy: :bang: :drivecuss

I was gona do a 3rd vid going even faster, but

1)the speed limit on my road is 55

and

2) I was recording and was going 50 fixing to hit it some more and seen a 5 - 0 so I figured someone called them and I stopped recording..

91AccordLX
01-14-2005, 08:51 AM
buddy i doubt anyone called the cops, you were only going 15 over the limit in the 0-70 vid. it would be hard for someone to tell if you were really speeding if you were only going 15 over....

TpyoKnig
01-14-2005, 01:54 PM
BUMP sorry about that guys, I fixed the URLs now, I think, so now u can view and comment

TheTempest
01-17-2005, 05:06 PM
the blinking S light, i thought, denoted an electronic problem...something with the TCU. However, everything seems to work fine so i'm not sure.

TpyoKnig
01-17-2005, 05:09 PM
the blinking S light, i thought, denoted an electronic problem...something with the TCU. However, everything seems to work fine so i'm not sure.

Ya thats what i dont get, everyone says S light blinking means TCU or VSS ( SPeed Sensor) prblem, but I've put ina diff TCU, same stuff happens even witha diff one, and as u cna see in teh vid, the speedometer doesnt act stupid so its not VSS, I have ben reading though, about people changing transmission fluid and it not work, which means my uncles shop didnt put in enough tranny fluid or wrong kind or something, but soon, ima doa trany flush. this is my second tranny, first one went out on the first day. I think the ECU that I had was a racing ECUa dn it hosed it. But anyway, ima do a trannyflsuh soona dn hopefully it fixes it.

BB6-SH
01-17-2005, 05:34 PM
nice vids i like the second one a little better :thumbsup:

TpyoKnig
01-17-2005, 06:27 PM
nice vids i like the second one a little better :thumbsup:

Thanks :bouncy: again, on the second vid, its crap quality cuz I shifted it from D1,D2,D3, instead of letting TCU take over :driving:

DFresh19864
01-18-2005, 08:52 PM
Hey, The flashing Sports light means that one of your solenoids is going bad. I forgot the exact name of it but I do know that it controls the changing of gears. I had a 91 EX for about a year and i had the same flashing but payed no attention to it. One day I was getting ready to go out and it seemed like the tranny wouldnt shift gears. At first I had it in drive but when I tried to move, the car felt like it was starting of in 5th gear. So I put it in low and then it would move and then i shifted it to second and that was it. Its like the car only had first gear and second gear, which was really fucked up because you cant drive too fast or else you will be redlining. So dont ignore that light for too long or else you will have the same problem.

TpyoKnig
01-18-2005, 08:56 PM
Hey, The flashing Sports light means that one of your solenoids is going bad. I forgot the exact name of it but I do know that it controls the changing of gears. I had a 91 EX for about a year and i had the same flashing but payed no attention to it. One day I was getting ready to go out and it seemed like the tranny wouldnt shift gears. At first I had it in drive but when I tried to move, the car felt like it was starting of in 5th gear. So I put it in low and then it would move and then i shifted it to second and that was it. Its like the car only had first gear and second gear, which was really fucked up because you cant drive too fast or else you will be redlining. So dont ignore that light for too long or else you will have the same problem.


so which solenoid should I trey to replace? and can I get some pics :)

Thanks In Advance,
Buddy

RyderzUnlimited
01-18-2005, 10:04 PM
damn....i almost forgot what tha stock gauges look like.

TpyoKnig
01-18-2005, 10:18 PM
damn....i almost forgot what tha stock gauges look like.

lol, thanks? :confused: :eyebrow: :rolleyes:

My car is mostly stock :P and the price I paid for it is good too, 1200$

RyderzUnlimited
01-18-2005, 10:57 PM
thats a good price for that year

TpyoKnig
01-18-2005, 11:05 PM
thats a good price for that year

ya and with ONLY 126,000 :) and had to replace tranny, I thinkt eh ECU/TCU tore the first one up, but its all good now so far, as for that solenoid, Ima try to check it tomorrow, i think I got one lying around from the old tranny :)

DFresh19864
01-19-2005, 12:04 AM
I dont have access to a camera right now but if your looking at your tranny as if you are standing over it, you should see two cylindrical (<- is that a word) parts which are your solenoids. Also, they are close to the tranny dipstick. But the one that I changed was the one closet to the radiator. It cost me roughly $230 (including installation) but you said that you had an extra tranny so by all means go ahead and save the bucks if you know what your doing.

TheTempest
01-19-2005, 01:38 AM
i would take it to the dealer, as i said...my car had the same problem, they replaced an "electronic" unit (this was before I knew anything about cars) for about $300 and the problem went away :) Tranny shifts beautifuly.

TpyoKnig
01-19-2005, 01:03 PM
I dont have access to a camera right now but if your looking at your tranny as if you are standing over it, you should see two cylindrical (<- is that a word) parts which are your solenoids. Also, they are close to the tranny dipstick. But the one that I changed was the one closet to the radiator. It cost me roughly $230 (including installation) but you said that you had an extra tranny so by all means go ahead and save the bucks if you know what your doing.

I didnt say extra tranny just extra solenoid ;) that I had taken off my old one and swapped in anew one cuz my old one went out. But the solenodid still good. ima go try in a bit and will post my success/failure :-P

TpyoKnig
01-19-2005, 01:33 PM
I didnt say extra tranny just extra solenoid ;) that I had taken off my old one and swapped in anew one cuz my old one went out. But the solenodid still good. ima go try in a bit and will post my success/failure :-P

w00t I didnt have to take it off, it turns out the connector for it had a loose connection, well I pull it apart on the plastic around the prgons break off :shrug:
and me being the cheap me, i take some electical tape, put the prongs into the holes where they go and tape the two together, and now, so blinking S light :-D thanks DFresh19864. Now I gota get a new or used engine mount and im fixed back in the engine area. again, thanks DFresh19864 for mentioning the solenoid. :bouncy:

91AccordLX
01-19-2005, 01:40 PM
wow! so you fixed the S light buddy? thats nice

TpyoKnig
01-19-2005, 01:42 PM
wow! so you fixed the S light buddy? thats nice
:D oh yea, im so friggin happy :)

DFresh19864
01-19-2005, 06:36 PM
Hey, no problem man. Just helping out a fellow CB7TUNER. Plus I wanted to save you the headache that I went through.

Masamune
01-19-2005, 09:17 PM
That display is sexy. How did you get those needles to light up like that? Details please...

Also, and maybe this is me or the video, but your engine sounds meaner than mine. I have an SE, btw. diff engine? exhaust? You know what? I'll just look at your members ride thread. :D

(See guys, I'm LEARNING!)

TpyoKnig
01-19-2005, 09:46 PM
That display is sexy. How did you get those needles to light up like that? Details please...

Also, and maybe this is me or the video, but your engine sounds meaner than mine. I have an SE, btw. diff engine? exhaust? You know what? I'll just look at your members ride thread. :D

(See guys, I'm LEARNING!)


lol my needles are stock, as for the motor its a stock F22A1 with a CAI and stock headers/exaust BUT I have a flowmasters stage 2 exaust, that maybe what makes it sound mean :) and thanks for lookin. Im like you im learnin too :D good luck to the both of us :thumbsup:

91AccordLX
01-20-2005, 12:01 AM
wait buddy, i thought you told me you had a flowmaster muffler awhile....or is it exhaust? ahah theres a big difference there.

TpyoKnig
01-20-2005, 01:17 PM
wait buddy, i thought you told me you had a flowmaster muffler awhile....or is it exhaust? ahah theres a big difference there.
na man I just got the flowmasters tip, the very end lol, oops, tis all the same to me :-P sorry fr that guys :thumbsdow :shrug: alls wel that ends well :wavey:

TpyoKnig
01-20-2005, 05:23 PM
:bouncy: just got off the phone with my uncle. a front motor mount is gonna run me 20$ :boink: than I get the fun of installing it myself :D

91AccordLX
01-20-2005, 11:41 PM
nice buddy, i havent changed a motor mount, but by the looks of it, changing the front mount is easy, a few bolts.....i think you might want to support the engine with a jack or something though...but anyway good luck on your first "big project" man!!