CB7Tuner Forums

Go Back   CB7Tuner Forums > Beginner forum -- New members post here! > Beginner Audio/Electronics

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 01-20-2019, 12:18 PM   #1
CbNewbie
Newcomer
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 21
CbNewbie is cool... so far.
Exclamation Seat belt Wiring Question

Alright, so my drivers side door had dent in it as well as the window shattered and the motor died. I spliced the wires and reconnected them all. The seatbelt stays in the down position, and as far as I know all the wires are correct (windows work, locks, speaker, light etc). I have attempted to pull the motor back on it with the Allen key, and then it just goes back in the 'get out' position.
Door registers as closed. What else could it be if it worked on the old door??
Thanks!
CbNewbie is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2019, 08:56 AM   #2
NH-503P-3
CB7tuner Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Piñon Hillbilly/SoCal
Posts: 158
NH-503P-3 is cool... so far.
Check the “passive motor” fuse under the hood. There’s two. One for right one for left.
__________________
5 studded & leather clad - Praise The Lowered

~Mark~
NH-503P-3 is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2019, 09:17 AM   #3
Ashtrain
Newcomer
 
Join Date: Mar 2018
Location: Southern California
Posts: 14
Ashtrain is cool... so far.
If im understanding your description properly. you swapped entire door, cut the wiring harness between door and body, spliced wires together, no internal door parts\connections were swapped? If that's what was done, you could have multiple things going on. windows, locks,ect. are separate circuit.
1: the wire harness has multiple wires that are the same color, example wht\yel and wht\yel(1), they don't serve the same purpose, example- one is 12v and other is 0 to 5volt logic or signal, triple check all wiring, will likely need to do some voltage checks to be 100%, the harness should be replaced,its all plug and play connections no splices needed, if wiring is ok

2:there are 4 separate modules inside the door, door latch switch, retractor motor, the front belt position switch and the rear anchor\position switch,all of them can cause this issue,
If a customer brought this to me i would proceed as follows, pull out and replace section of wire harness that was cut,then if issue is still present, test the input and output at the 4 modules inside the door,
The absolute worst case scenario would be if the harness is wired wrong there is a possibility that too much voltage was sent to the seatbelt control module and smoked it, that module is under the passenger front seat.
A DVOM and a Haynes manual are a must have for this one.
fuse 24,35 and 36 underhood and fuse 1 underdash all provide power to seatbelt control unit,control unit provides voltage to the rest of the system system, check them obviously, but likely not the issue, if blown, figure out why. fuses don't blow for no reason or because they are 20+ years old,

Last edited by Ashtrain; 01-21-2019 at 09:48 AM.
Ashtrain is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2019, 02:19 PM   #4
CbNewbie
Newcomer
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 21
CbNewbie is cool... so far.
I checked the fuses, all are good. It could be the wiring but Iíll have to buy a meter for that. I did attempt the other day swapping the example you provided (wy-wy/wy1-wy2) and it liked sparked so I set it back. Thanks for the info!
CbNewbie is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.