CB7Tuner Forums

Go Back   CB7Tuner Forums > Site Features > DIYs > Interior DIYs

Reply
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 2 votes, 5.00 average. Display Modes
Old 01-15-2009, 10:50 PM   #81
kenjin
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 276
kenjin may have said something they shouldn't have...
so how many of you guys got the CEL light on besides one person???
kenjin is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2009, 05:45 PM   #82
Sneakerhead28
CB7tuner Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: NY
Posts: 134
Sneakerhead28 is cool... so far.
sooo after the whole plug in there is nothin to be changed??? just plug it in and start playing ???
Sneakerhead28 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2009, 06:37 PM   #83
MadSpleen85
Contributing Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Kansas City area
Posts: 2,944
MadSpleen85 is cool... so far.
Send a message via Yahoo to MadSpleen85
Good write up. I wish I would have searched and found this yesterday. I did everything like descirbed but thought I was missing something when it came to bolting the P12 into place. I am heading to Home Depot tomorrow to get something to pad around the edges. Right now I am only getting some very minor vibrations from it just sitting under the plate. I figured it would be rattling like crazy but so far it is only when I have to get on the brakes hard or over a big bump.

Quote:
Originally Posted by kenjin View Post
so how many of you guys got the CEL light on besides one person???
I just installed mine yesterday. Found an Auto to go into my AUTO and no codes. I havent completely beat the piss out of it but have rode it to redline a couple times and no codes.

Quote:
Originally Posted by Sneakerhead28 View Post
sooo after the whole plug in there is nothin to be changed??? just plug it in and start playing ???
Correct. That is all I did to mine and it is working great.
MadSpleen85 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2009, 07:19 PM   #84
Sneakerhead28
CB7tuner Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: NY
Posts: 134
Sneakerhead28 is cool... so far.
ALRIGHT THANKS
Sneakerhead28 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2009, 08:37 AM   #85
Shag Wagon
Banned
 
Join Date: Jan 2006
Location: Irmo, SC
Posts: 1,655
Shag Wagon is cool... so far.
Send a message via AIM to Shag Wagon
How would the P12 react to the a6 lower plenum and H22 upper intake manifold setup? I got my setup complete with PT6 and need to know which one would be better for that.
Shag Wagon is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2009, 12:56 PM   #86
Gotz Cb7
CB7tuner Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Baltimore, MD
Posts: 1,150
Gotz Cb7 may have said something they shouldn't have...
Send a message via AIM to Gotz Cb7
I tried this, having a complete A6 intake manifold, and 1.) You either have to open or close your butterfly system, the p12 won't operate the IABs. If you take the pt6 out, and install the p12, when you start the car, your butterfly system will stay closed. They'll never open. Therefore, you only having 4 ports at all times, instead of the 4 ports before 4700rpms, and the 8 ports after 4700rpms. 2.) You're basically running a a1/a4 intake manifold, so probably less power than you already have, with having the option of 8 ports opening. 3.) If you take the butterflies out, so all 8 ports are open at all times, with tiny upgrades i/h/e, say goodbye to your low end.

With the IAB system closed (4 ports open at all times), I felt more of a bottom end, but nothing in top. Lost power in top end. With the butterflies out, my take off was horrible, and top end wasn't really much of a gain, being that the pt6 is set to give you more fuel after 4700rpms, which the p12 doesn't. The p12 also isn't set/tuned from the factory, to give gain from the more aggressive A6 camshaft.

The only people that will see a gain is people with an a1/a4 intake manifold, with a pt3 ecu. This coming from someone who did it, and I THOUGHT I felt more power, but I remember racing my friends Auto Saturn Ion, and pullin' away. With the p12, they were pullin' away. Stick with the pt6.
__________________
98' Mustang 3V Swap
11' VW CC R36

Last edited by Gotz Cb7; 02-05-2009 at 01:01 PM.
Gotz Cb7 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2009, 02:47 PM   #87
93SM4_CB7
CB7tuner Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Queens/NYC.
Posts: 1,801
93SM4_CB7 is cool... so far.
Send a message via AIM to 93SM4_CB7
will a p12 plug and play good with my 1993 10th Ann Ed CB7 , just wanted to know
__________________

Check Out My Work In Progess . . . . .
93SM4_CB7 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2009, 02:58 PM   #88
visualpoet
Contributing Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Columbus, OH
Posts: 4,579
visualpoet seems to have made some friends! visualpoet seems to have made some friends!
Send a message via AIM to visualpoet Send a message via MSN to visualpoet Send a message via Yahoo to visualpoet
Quote:
Originally Posted by 10thAnnCB7 View Post
will a p12 plug and play good with my 1993 10th Ann Ed CB7 , just wanted to know
Do you still have the a1? Then yes.
__________________
visualpoet is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2009, 03:39 PM   #89
93SM4_CB7
CB7tuner Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Queens/NYC.
Posts: 1,801
93SM4_CB7 is cool... so far.
Send a message via AIM to 93SM4_CB7
Crap now to find one. i saw one on craigslist for 20 bucks and waiting for the email back from person .. i thnked you for answering my question
__________________

Check Out My Work In Progess . . . . .
93SM4_CB7 is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2009, 04:21 PM   #90
motobmx105
CB7tuner Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Yuba City, Norcal
Posts: 805
motobmx105 is cool... so far.
Send a message via MSN to motobmx105
i just installed a p12 on my a4 and now im getting an idle surge from 1000 rpm to 1500 rpm. idk should i try and reset the ecu.??
motobmx105 is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2009, 05:14 PM   #91
visualpoet
Contributing Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Columbus, OH
Posts: 4,579
visualpoet seems to have made some friends! visualpoet seems to have made some friends!
Send a message via AIM to visualpoet Send a message via MSN to visualpoet Send a message via Yahoo to visualpoet
Quote:
Originally Posted by motobmx105 View Post
i just installed a p12 on my a4 and now im getting an idle surge from 1000 rpm to 1500 rpm. idk should i try and reset the ecu.??
Why does everyone ask about resetting the ECU? IT WAS OUT OF THE CAR! It doesn't get any more reset than completely out of a car!

And this is not the thread for your problem, but I'll help; FITV and/or IACV need cleaned/adjusted. Threads in the DIY section!
__________________
visualpoet is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2009, 05:20 PM   #92
motobmx105
CB7tuner Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Yuba City, Norcal
Posts: 805
motobmx105 is cool... so far.
Send a message via MSN to motobmx105
i knew that lol but i just cleaned the iacv when i did my h23 IM swap. and it wasnt doin it after that.. just after i installed the p12? idk i think ill ust run the stock one i couldnt really tell a difference.
motobmx105 is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2009, 05:25 PM   #93
minoreparations
Contributing Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: CT
Posts: 1,502
minoreparations is cool... so far.
try a different p12. i don't know why someone would even mention the fitv and iacv if they were fine before the ecu swap.
__________________
minoreparations is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2009, 05:27 PM   #94
visualpoet
Contributing Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Columbus, OH
Posts: 4,579
visualpoet seems to have made some friends! visualpoet seems to have made some friends!
Send a message via AIM to visualpoet Send a message via MSN to visualpoet Send a message via Yahoo to visualpoet
Quote:
Originally Posted by motobmx105 View Post
i knew that lol but i just cleaned the iacv when i did my h23 IM swap. and it wasnt doin it after that.. just after i installed the p12? idk i think ill ust run the stock one i couldnt really tell a difference.
If your IACV and your FITV are out of whack it will not show much of a difference. Your call, but I think I'd check them both out before I gave up on it.

Quote:
Originally Posted by minoreparations View Post
try a different p12. i don't know why someone would even mention the fitv and iacv if they were fine before the ecu swap.
Because the different ECU is going to read them differently. The old ECU was used to them being out of adjustment and compensated to some degree.

When I swapped mine out, I had the same issue; idle fluctuation. I opened them up cleaned them tightened them and it went away. That's why I suggest it.
__________________
visualpoet is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2009, 05:33 PM   #95
motobmx105
CB7tuner Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Yuba City, Norcal
Posts: 805
motobmx105 is cool... so far.
Send a message via MSN to motobmx105
idk the fitv is blocked off cuz my TB didnt have one so idk we'll see
motobmx105 is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2009, 03:56 PM   #96
topcop182
Contributing Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,062
topcop182 is cool... so far.
Wait... so you have the h23 IM and you are useing the p12? if I read that correctly you need to be using the ecu for the h23.
topcop182 is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2009, 04:54 PM   #97
visualpoet
Contributing Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Columbus, OH
Posts: 4,579
visualpoet seems to have made some friends! visualpoet seems to have made some friends!
Send a message via AIM to visualpoet Send a message via MSN to visualpoet Send a message via Yahoo to visualpoet
Quote:
Originally Posted by topcop182 View Post
Wait... so you have the h23 IM and you are useing the p12? if I read that correctly you need to be using the ecu for the h23.
No, he either wants to run the pt6 out of the f22a6, or he needs to delete the secondary butterflies or hook them to vacuum.
__________________
visualpoet is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2009, 09:57 PM   #98
motobmx105
CB7tuner Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Yuba City, Norcal
Posts: 805
motobmx105 is cool... so far.
Send a message via MSN to motobmx105
i deleted the butterflys. i just swapped my stock ecu in and no jumpy idle? i have no clue what it is?
motobmx105 is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2009, 06:51 AM   #99
visualpoet
Contributing Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Columbus, OH
Posts: 4,579
visualpoet seems to have made some friends! visualpoet seems to have made some friends!
Send a message via AIM to visualpoet Send a message via MSN to visualpoet Send a message via Yahoo to visualpoet
Quote:
Originally Posted by motobmx105 View Post
i deleted the butterflys. i just swapped my stock ecu in and no jumpy idle? i have no clue what it is?
I told you what it was. I had the same issue with mine. I swapped in the p12, my idle started fluctuating, I cleaned and adjusted my FITV and IACV again and it was fine.
__________________
visualpoet is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2009, 08:19 PM   #100
CB710AE
CB7tuner Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: SOUTH BAY
Posts: 450
CB710AE is cool... so far.
this diy works for an automatic?..because i was about to install mine but for some reason i couldnt take off the plate...did anybody had the same problem...like i was pulling the plate off but on the left side it was like stuck...
__________________
I MISS MY CB7
((((((()))))))
CB710AE is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.