CB7Tuner Forums

Go Back   CB7Tuner Forums > Beginner forum -- New members post here! > Beginner Technical/Performance

Reply
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 3 votes, 2.67 average. Display Modes
Old 09-17-2019, 11:17 PM   #21
CbNewbie
CB7tuner Member
 
Join Date: Aug 2018
Location: Tampa, Flordia
Posts: 34
CbNewbie is cool... so far.
Well, Motors in, hooked up. NO Spark :/. I may have not gotten all the grounds hooked up. I know i need the mains, ECU Ground (?), Battery (Got it), Trans (Yep), VC (Yessir). Are there any more that I may be missing that wouldn't allow it to spark? Thanks!
(Distributor is NEW.)
CbNewbie is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2019, 07:47 AM   #22
Rilas
Gold Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Missoula, MT
Posts: 571
Rilas seems to have made some friends!
Thermostat housing ground. Which is one of the main grounds for the ecu if I remember correctly. Will cause all kinds off issues, if it's not hooked up.
__________________
MRT: 1993 Honda Accord SE Coupe (Lola)
Rilas is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2019, 02:19 PM   #23
CbNewbie
CB7tuner Member
 
Join Date: Aug 2018
Location: Tampa, Flordia
Posts: 34
CbNewbie is cool... so far.
Okay, as far as that one goes the very bottom bolt on that broke the head off, am i able to connect it to any of the other two bolts? If so, i did it and it still gave no spark. I'm considering a new distributor (In last post i meant new as in new for the car, it was a junkyard one so it could be bad. would go to autostore to buy a new, new one.) but I'd also like to figure it out.
Took a multi-meter to the grounds (i suppose i did it wrong/right) touching positive terminal and i got a full reading on all the grounds. 12v(ish.).
Its probably something easy/stupid but I've never done something like this before so i'm pretty stuck. Any ideas would help, and I've got a mechanically inclined friend coming to help out tomorrow. Hoping to get it running soon

Last edited by CbNewbie; 09-18-2019 at 02:24 PM.
CbNewbie is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2019, 05:14 AM   #24
Grumpys93
Contributing Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Sunshine State
Posts: 2,901
Grumpys93 seems to have made some friends!
I always refer people to ericthecarguy on YouTube. He has a great video on how to troubleshoot no start and it’s even on a Honda. Hopefully you figured it out, if not let us know
__________________
~Nick~
FSAE (F Series Accord Enthusiasts) ..."A dying breed thats taking it to the next level" Lucky #13
MR Thread:http://www.cb7tuner.com/vbb/showthre...ight=Grumpys93
Grumpys93 is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2019, 02:06 PM   #25
G. Wiffington
CB7tuner Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Baltimore, Maryland
Posts: 418
G. Wiffington seems to have made some friends! G. Wiffington seems to have made some friends!
So what broke? The camshaft or cam gear?

How are you verifying there is no spark?

Is there no sound at all when trying to crank it?

Does the fuel pump prime?

Any Check Engine Lights??
__________________
Keep Pushing..
G. Wiffington is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.