CB7Tuner Forums

Go Back   CB7Tuner Forums > Parts & Performance > Technical

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 12-23-2017, 10:35 PM   #1
wtfisafleek
CB7tuner Member
 
Join Date: Sep 2017
Location: Mesquite, TX
Posts: 199
wtfisafleek is cool... so far.
"S" light stays on, no ECU codes. No driveability issues.

Hey guys,

Since getting my '91 LX AT running the other day, I've been going on various drives trying to flesh out any lingering issues. From what I can tell, the only thing that seems to still be a problem is the "S" light stays lit on the dash. The Sport button on the transmission works ok, but the light persists no matter the position.

From what I've read there are people that have problems with it flashing, or coming on at certain times, etc but I haven't seen anything about it just staying lit, and not causing any driveability issues as is my case. It starts, warms up, and idles just fine. It seems to go through all the gears and runs great at high speed.

I was very diligent going over the connectors in the engine bay to make sure I plugged them all back in after reinstalling the head. Is it possible there is a fault in my TCU?

I also read here that it's possible that if my TCU were not a 90-91 model it may behave this way. Is that in fact possible? I plan on taking another look under the hood to make sure I didn't miss any connectors, and pull back the carpet to see if it looks like the TCU has been disturbed or has writing on it.
wtfisafleek is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2017, 10:46 PM   #2
fleetw00d
Contributing Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: West Chester, Ohio
Posts: 2,591
fleetw00d is very helpful fleetw00d is very helpful
Current TCU part number called out for a 91 LX is 28100-PX0-823. What part number is on your TCU?
__________________
90 LX 4dr 5 spd 375,000 - MRT: http://www.cb7tuner.com/vbb/showthread.php?t=201450
93 LX wagon auto 253,000 - MRT: http://www.cb7tuner.com/vbb/showthread.php?t=208490
92 EX coupe auto 171,151 - MRT: http://www.cb7tuner.com/vbb/showthread.php?t=205114 RIP
92 EX coupe auto 190,000 - MRT: http://www.cb7tuner.com/vbb/showthread.php?t=210341
07 Element EX AWD 173,000 - MRT: http://www.cb7tuner.com/vbb/showthread.php?t=210623

LOTS of CB7 parts for sale http://www.cb7tuner.com/vbb/showthread.php?t=192583 or watch for banner ad at upper right
fleetw00d is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2017, 12:21 AM   #3
wtfisafleek
CB7tuner Member
 
Join Date: Sep 2017
Location: Mesquite, TX
Posts: 199
wtfisafleek is cool... so far.
Ah, part number, I don't know why I didn't look for that! I will check and see what it says.
wtfisafleek is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2018, 12:03 AM   #4
wtfisafleek
CB7tuner Member
 
Join Date: Sep 2017
Location: Mesquite, TX
Posts: 199
wtfisafleek is cool... so far.
Just an update in case anyone has this issue after me: my TCU was in fact from a different year, it was not a '90-'91 part number. I'm currently figuring out if I'm going to just spend the money on a remanufactured one or repair the correct one I have.
__________________
My '91 LX build. Bought September 2017.
http://www.cb7tuner.com/vbb/showthread.php?t=209871
wtfisafleek is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2018, 12:10 PM   #5
fleetw00d
Contributing Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: West Chester, Ohio
Posts: 2,591
fleetw00d is very helpful fleetw00d is very helpful
"mandigital" on ebay will repair yours for $75 with lifetime warranty. I've had two repaired - no problem for over a year.
fleetw00d is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2018, 03:07 PM   #6
wtfisafleek
CB7tuner Member
 
Join Date: Sep 2017
Location: Mesquite, TX
Posts: 199
wtfisafleek is cool... so far.
Crap I wish I'd seen this yesterday. I have one on its way to me now after I decided I'm not as skilled at soldering as I wish I was.
__________________
My '91 LX build. Bought September 2017.
http://www.cb7tuner.com/vbb/showthread.php?t=209871
wtfisafleek is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2018, 09:43 PM   #7
wtfisafleek
CB7tuner Member
 
Join Date: Sep 2017
Location: Mesquite, TX
Posts: 199
wtfisafleek is cool... so far.
Just a little update; I got a rebuilt, proper pn TCU and got it installed. The S light is officially working correctly now. This was definitely the problem.
__________________
My '91 LX build. Bought September 2017.
http://www.cb7tuner.com/vbb/showthread.php?t=209871
wtfisafleek is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.