CB7Tuner Forums

Go Back   CB7Tuner Forums > Beginner forum -- New members post here! > Beginner Technical/Performance

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 10-23-2008, 06:00 PM   #1
<1990Accord>
CB7tuner Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: SASKatchewan
Posts: 54
<1990Accord> is cool... so far.
Auto transmmision

OK so my rear main seal went on my car and it is an automatic. If i have to take out the transmission anyway i was thinking of swapping it to manual.

I am having a hard time deciding and i was wondering a few things

1) i read somewhere on here that if the rpms jump up and down like 300rpm when you are cruising it could be your torque converter going out.. is that true? because that is what mine does.

2) and when i put it in reverse especially when it is cold it takes a few seconds to drop in reverse.. is this a sign of anything? and when i put it in reverse it vibrates really bad is that a bad mount?

3) i have that stupid problem with it not coming out of park when it is cold.

im just wondering these things to help me make a decision

thanks.
__________________
<1990Accord> is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2008, 06:05 PM   #2
PUMASTi
Contributing Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Tucson, AZ
Posts: 2,013
PUMASTi is cool... so far.
1) i read somewhere on here that if the rpms jump up and down like 300rpm when you are cruising it could be your torque converter going out.. is that true? because that is what mine does.

Could be in need of oil

2) and when i put it in reverse especially when it is cold it takes a few seconds to drop in reverse.. is this a sign of anything? and when i put it in reverse it vibrates really bad is that a bad mount?

Probably a bad mount yes.


3) i have that stupid problem with it not coming out of park when it is cold.

Get the cable adjusted. That should do it.
__________________
1993 Accord EX
2011 Subaru STi
PUMASTi is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2008, 07:17 PM   #3
J3wman
CB7tuner Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Richfield, MN - Midwest
Posts: 965
J3wman is cool... so far.
Mine has trouble getting pot of park sometimes too. A quick fix is to stick your key in the gear release key hole and shift to neutral that works usually until you can adjust the cable.
J3wman is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.