CB7Tuner Forums

Go Back   CB7Tuner Forums > Beginner forum -- New members post here! > Beginner Audio/Electronics

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 02-10-2015, 03:01 PM   #1
H3ad tr9p
CB7tuner Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Salina Kansas
Posts: 44
H3ad tr9p is cool... so far.
Interior lighting/electrical issue

A week ago I had removed the trim took out my cluster and replaced the oem tiny bulbs with led blue bulbs. After replacing a couple days later my needles on my clusters would out of nowhere go crazy would show all doors were open then would go back to normal about 5 min later but the oil light would blink. I'm thinking could be a stripped insulation issue or possible bad ground.... Wait it don't stop there. I replaced my dome light with the "best" dome light they show on carid.com when I did so it worked but it wasn't in all the way when I pushed it in all the way my fuse popped I replaced that bulb with the led from auto zone which I should have done in the first place and it works except... my dinger don't come on no more, my light around the ignition key hole don't come on, and the dome light don't come on when driver door is opened. But it does come on when all other doors open. I hope someone can help shed some light on me here because I don't know anything about electrical except stereos. Thanks yall for any help... oh my cruise don't work neither it will work out of no where when I play with it on the interstate, and from time to time my temp gage don't work.
H3ad tr9p is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2015, 03:52 PM   #2
rustyaccord
CB7tuner Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Nebraska
Posts: 102
rustyaccord is cool... so far.
LED lights take less current to power so your computer may just be confused and thinks there are no bulbs there. From what you have had happening, it sounds like a wire got pinched and is shorting out. Take everything back apart and make sure there aren't any bare wires touching where they shouldn't be.
rustyaccord is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2015, 06:36 PM   #3
H3ad tr9p
CB7tuner Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Salina Kansas
Posts: 44
H3ad tr9p is cool... so far.
I'll check it out tomorrow if it's nice out. How would I fix the signal to the computer? Un hook the battery? My ding noise and ignition light didn't act up until I put that dome light in.
H3ad tr9p is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2015, 07:31 PM   #4
sonikaccord
Contributing Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: In Traffic
Posts: 4,268
sonikaccord seems to have made some friends!
Quote:
Originally Posted by H3ad tr9p View Post
A week ago I had removed the trim took out my cluster and replaced the oem tiny bulbs with led blue bulbs. After replacing a couple days later my needles on my clusters would out of nowhere go crazy would show all doors were open then would go back to normal about 5 min later but the oil light would blink. I'm thinking could be a stripped insulation issue or possible bad ground.... Wait it don't stop there. I replaced my dome light with the "best" dome light they show on carid.com when I did so it worked but it wasn't in all the way when I pushed it in all the way my fuse popped I replaced that bulb with the led from auto zone which I should have done in the first place and it works except... my dinger don't come on no more, my light around the ignition key hole don't come on, and the dome light don't come on when driver door is opened. But it does come on when all other doors open. I hope someone can help shed some light on me here because I don't know anything about electrical except stereos. Thanks yall for any help... oh my cruise don't work neither it will work out of no where when I play with it on the interstate, and from time to time my temp gage don't work.
Quote:
Originally Posted by H3ad tr9p View Post
I'll check it out tomorrow if it's nice out. How would I fix the signal to the computer? Un hook the battery? My ding noise and ignition light didn't act up until I put that dome light in.
Your computer is old, it isn't smart enough to detect those type of bulb changes. You're going to have to dig in and solve each problem one by one, especially behind the trim. Retrace your steps and double check everything. It won't be easy since you aren't electrically inclined, but we'll help you through it.

First thing is testing the gauge cluster. Take off the trim and shake the wires in that location. Observe strange activity if any. There is also a ground location related to the cluster, I don't remember it off-hand, but you can google it faster than I can post it.
__________________

YouTube Clicky!!
sonikaccord is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2015, 09:58 PM   #5
H3ad tr9p
CB7tuner Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Salina Kansas
Posts: 44
H3ad tr9p is cool... so far.
Plan on doing that in the a.m now what about the dinging noise, round light around ignition, and dome light issue with driver door. Should I individually check each fuse I used one of those yellow fuse checkers but a buddy told me that a fuse could light up but be half blown how could I determine it's half blown and which fuse would it be I changed the interior light fuse
H3ad tr9p is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2015, 12:40 AM   #6
H3ad tr9p
CB7tuner Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Salina Kansas
Posts: 44
H3ad tr9p is cool... so far.
Could it be that I used a bad type of bulbs? If I install say some 74 bulbs from superbrite.com and undo my battery for 30 min would that reset my comp? But that still wouldn't explain my dome light issue however I haven't checked every fuse yet cuz I'm at work or un hooked the battery. Would that solve the dome light issue.
H3ad tr9p is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2015, 10:03 AM   #7
lbus9168
Contributing Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Canberra, Australia
Posts: 455
lbus9168 may have said something they shouldn't have...
Obviously you'd want to eliminate any variables. i reckon you should just reinstall all the OEM bulbs first and see what happens. I'd suggest you Probably have a bad ground but just reinstall the standard bulbs first and see what happens. ive never ever had an issue installing LEDS into clusters besides hot spots and quick burnouts due to low quality ebay spec leds.
lbus9168 is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 05:42 PM   #8
cb7holmes
Newcomer
 
Join Date: Mar 2013
Location: Atlanta Ga
Posts: 1
cb7holmes is cool... so far.
Did you figure it out because I have the exact same problem after I installed my cd5 dome light
cb7holmes is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2015, 07:14 PM   #9
talonted1990
CB7tuner Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: NC
Posts: 39
talonted1990 is cool... so far.
I had a similar issue with my car when I first got it, I had some bad fuses and a rusty door switch. I had to check my fuses with a multimeter to find the bad ones and cleaned the door switch after I read a repair diy on the forum.
talonted1990 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2015, 08:13 PM   #10
vincenity_23
Newcomer
 
Join Date: Sep 2015
Location: mn
Posts: 26
vincenity_23 is cool... so far.
after i installed some cheap HID and the HID burned out my cluster lights stop working.

so what could i do to get my cluster light working again?
vincenity_23 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2015, 09:42 PM   #11
sonikaccord
Contributing Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: In Traffic
Posts: 4,268
sonikaccord seems to have made some friends!
Check your fuses
__________________

YouTube Clicky!!
sonikaccord is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.