CB7Tuner Forums

Go Back   CB7Tuner Forums > Parts & Performance > Technical

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 04-13-2019, 08:58 AM   #1
G. Wiffington
CB7tuner Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Baltimore, Maryland
Posts: 395
G. Wiffington seems to have made some friends! G. Wiffington seems to have made some friends!
Can you read a stock ECU's chip??

I was curious if anyone knows if you can read the stock Honda chips?

I was reading about this on another forum but the thread died with no real
clear answer.

If I were to desolder a stock ecu's chip & put it onto the Moates Burn2,
shouldn't I be able to read the file on it in Crome?

I wanted to try & read the chip on the Euro-R ECU that came with the swap
from HMO. It has just been sitting in a box in my room.
G. Wiffington is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2019, 12:35 PM   #2
BreckAConner
CB7tuner Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: KC/MO
Posts: 517
BreckAConner is cool... so far.
Quote:
Originally Posted by G. Wiffington View Post
I was curious if anyone knows if you can read the stock Honda chips?

I was reading about this on another forum but the thread died with no real
clear answer.

If I were to desolder a stock ecu's chip & put it onto the Moates Burn2,
shouldn't I be able to read the file on it in Crome?

I wanted to try & read the chip on the Euro-R ECU that came with the swap
from HMO. It has just been sitting in a box in my room.

Iíve been wondering this as well, thatíd be cool to extract the roms.
BreckAConner is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2019, 12:44 PM   #3
Raf99
Gold Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: NS, Canada
Posts: 3,043
Raf99 is very helpful Raf99 is very helpful
You would buy the Mofat chip kit to be able to read / modify the ECU. Obviously more is required to modify the default as I believe the OEM ECU does not have EEPROM chips.

https://www.hamotorsports.com/jdmchipkit.html
Raf99 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2019, 03:33 PM   #4
G. Wiffington
CB7tuner Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Baltimore, Maryland
Posts: 395
G. Wiffington seems to have made some friends! G. Wiffington seems to have made some friends!
See I have a socketed P06 right now for the F22 Civic. I know it would have
to be converted to have VTEC but, I was thinking I could desolder the chip
in the Euro ECU & just read/"grab" the file on the chip with the Moates Burn2
& just save the file as a bin to my computer then, burn the file to another
SST chip & put the chip into the P06.

I read that the Honda chips are read only so I think that should work right?

Is that how they get stock map file for Honda engines normally?
G. Wiffington is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2019, 03:34 PM   #5
G. Wiffington
CB7tuner Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Baltimore, Maryland
Posts: 395
G. Wiffington seems to have made some friends! G. Wiffington seems to have made some friends!
Quote:
Originally Posted by BreckAConner View Post
I’ve been wondering this as well, that’d be cool to extract the roms.
That's what I am thinking! I might give it a try for the hell of it since I could
not ever get the PCD ECU to ever run the Euro correctly. The tune I made
works great, but I was just curious if anyone has done this.
G. Wiffington is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2019, 03:40 PM   #6
G. Wiffington
CB7tuner Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Baltimore, Maryland
Posts: 395
G. Wiffington seems to have made some friends! G. Wiffington seems to have made some friends!
It was actually Ghost who said it on HT about Honda Chips!

"I'm pretty sure the stock Honda Chips are ROM chips, AKA Read Only Memory. If that is the case, and I think it is, they cannot be dumped or over written. But they can be read and saved. Then once they are saved outside of the chip they can be edited by a ROM editor. That is why dealership/mechanics can only change simple aspects of the ECU's functions with a stock ECU and scan tool. "
G. Wiffington is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2019, 08:58 PM   #7
H311RA151N
Silver Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Out
Posts: 2,413
H311RA151N seems to have made some friends! H311RA151N seems to have made some friends!
cloudasc

He used to be really into this stuff. Search on here and it should pull up a lot about this topic. cloudasc used to have a website with tons of related information. Unfortunately times changed and there wasn't as much intrest so he ended up having to shut it down.
__________________
Quote:
Originally Posted by gloryaccordy View Post
Holy fuck, it's the weekend man.
H311RA151N is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.