CB7Tuner Forums

Go Back   CB7Tuner Forums > Beginner forum -- New members post here! > Beginner Technical/Performance

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 07-08-2018, 07:17 AM   #1
leonberko
Newcomer
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 2
leonberko is cool... so far.
1992 wagon, need transmission help.

New to the forum, and have searched for hours but cant seem to find anything related to my issue.

I have a 1992 accord wagon, EX trim, and its having transmission troubles. Its an auto trans, and I don't know enough about it to know where to look next.

The issue: on cold start up, it shifts just fine into and out of any gear, and will drive for a short while (about 5 minutes) but then it acts as if it was in neutral no matter where the gear selector is. if I shut off the engine and restart it, it will continue not going into gear. If I shut it off for about an hour, It will go into gear fine for about 5 minutes again.

I have checked fuses, replaced both sets of solenoids with ones that work, replaced the TCU, and changed out the fluid. When I drained the old fluid out, It was a dark, cloudy purple color, didn't smell burnt but didn't look right either.

I have checked for any codes as well, but my D4 light doesn't stay on, and when I jumper the test connection it doesn't flash any codes. same with the CEL.

I am at a loss as to what my next move is, and any advice would be greatly appreciated. if I need to post more details or any questions, please ask.

Thanks in advance to anyone who can chime in.
leonberko is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2018, 09:01 AM   #2
fleetw00d
Contributing Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: West Chester, Ohio
Posts: 2,532
fleetw00d is very helpful fleetw00d is very helpful
How many miles? How much debris was on the magnetic drain plug? How many times did you drain/refill it? If you only drained and filled it once, you only changed about 42% of the fluid. You would need to drain and refill two more times (with a little driving in between) to have about 80% new fluid. Use Honda fluid.
__________________
90 LX 4dr 5 spd 372,000 - MRT: http://www.cb7tuner.com/vbb/showthread.php?t=201450
93 LX wagon auto 253,000 - MRT: http://www.cb7tuner.com/vbb/showthread.php?t=208490
92 EX coupe auto 170,000 - MRT: http://www.cb7tuner.com/vbb/showthread.php?t=205114
92 EX coupe auto 190,000 - MRT: http://www.cb7tuner.com/vbb/showthread.php?t=210341

LOTS of CB7 parts for sale http://www.cb7tuner.com/vbb/showthread.php?t=192583 or watch for banner ad at upper right
fleetw00d is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2018, 09:07 AM   #3
leonberko
Newcomer
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 2
leonberko is cool... so far.
the car has 290K on it. the drain plug was very clean, surprisingly, given the state the fluid was in. I drained and refilled 4 times to be on the safe side since 3 was recommended, and since I couldn't drive between each change I shifted through the gears and let things warm up before draining.
leonberko is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2018, 09:08 AM   #4
F22Chris
CB7tuner Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Atlanta
Posts: 1,119
F22Chris seems to have made some friends! F22Chris seems to have made some friends!
Sounds like debris clogging up, and then settling when you let it sit.
__________________
F22Chris is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.